Projektni tim
BOOST novosti
BOOST rezultati

#BOOST projekt predstavljen je na europskoj sedmici sporta u Sofiji

Dana 24. septembra 2022. u sklopu #BeActive sportska sela sportova na otvorenom i #BeActive noći sporta, koja se održala ispred Nacionalne palače kulture, Bugarska udruga za razvoj sporta predstavila je građanima glavnog grada i ljubiteljima sporta svoje aktualne aktivnosti i inicijative.

U sportskom naselju više od 25 saveza i klubova predstavilo je svoje aktivnosti kroz demonstracije i informativne materijale, a u sklopu Noći sporta na pozornici je održan program s demonstracijama sportskih saveza i klubova. Europski tjedan sporta #BeActive osam godina zaredom organizira Ministarstvo mladih i sporta. Između 23. i 30. rujna svi će imati priliku postati dio najvećeg sportskog festivala za amatere u Europi.

Sedmica ima za cilj podržati osobni razvoj mladih i podržati njihove sportske potrebe #BeActive. Nacionalni koordinator za Bugarsku je MYS, sufinanciran iz programa Erasmus + Europske Unije.

Tokom manifestacije predstavljena je #ErasmusPlus sufinancirana inicijativa #BOOST čiji je cilj stvoriti nove mogućnosti učenja i osobnog razvoja mladih u Europi pružanjem interaktivnih obrazovnih formata i metoda temeljenih na razvoju transverzalnih vještina. U sklopu inicijative bit će predstavljena platforma za e-učenje u kojoj će mladi moći saznati više o svakoj od 20 transverzalnih vještina i kako ih razviti.
Platforma je dostupna već u odjeljku #BOOST izlaza u www.boostskills.eu.

U okviru nedelje sporta održana je i pokazna košarkaška utakmica u kojoj su učestvovali sportisti u Adaptiranoj košarci NSA „Vasil Levski“, kao i štićenici Doma za stara lica sa mentalnim invaliditetom u gradu Banji, Karlovo – Sonic Start, čiji razvoj Bugarsko udruženje za razvoj sporta godinama podržava.