Projektni tim
BOOST novosti
BOOST rezultati

BOOST DISEMINACIJSKI DOGAĐAJI U HRVATSKOJ

Vere Montis, partner BOOST projekta iz Hrvatske organizirao je diseminacijske aktivnosti kako bi promovirao inicijativu u svom okruženju kako slijedi:

BOOST – diseminacijski događaj, Fakultet za menadžment u ugostiteljstvu i turizmu – Opatija, listopad 2022.
Tokom sedmice poduzetništva u organizaciji Fakulteta za hotelijerstvo i turizam Uprave u Opatiji predstavljeni su ciljevi projekta BOOST. Ovo je bila prava prilika da studenti i profesori fakulteta upoznaju važnost razvoja transverzalnih vještina.
Događaj je bio usmjeren na važnost razvoja transverzalnih vještina među studentima kako bi se poboljšala njihova sposobnost da postanu uspješni poduzetnici. Događaj je imao za cilj istaknuti značaj transverzalnih vještina u poduzetničkom svijetu i načine njihovog razvoja među studentima.
Događaj je započela uvodnim govornicima dr.sc. Marija Ivaniš, docent na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i Verice Mance, projekt managera BOOST projekta koji je istaknuo značaj transverzalnih vještina u svijetu poduzetništva. Govornici su istaknuli da su transverzalne vještine ključne za uspjeh poduzetnika u poslovnom okruženju koje se brzo mijenja. Također su objasnili da su transverzalne vještine prenosive vještine koje se mogu koristiti u različitim kontekstima i industrijama.
Održana je panel rasprava koja je bila usmjerena na izazove i mogućnosti razvoja transverzalnih vještina među studentima. Panelisti su raspravljali o potrebi integracije transverzalnih vještina u kurikulum i izazovima s kojima se susreću edukatori pri tome. Rasprava je također istaknula važnost pružanja studentima prilika za primjenu transverzalnih vještina u stvarnim situacijama.
Zaključak:
Događaj je bio uspješan u stvaranju svijesti o značaju transverzalnih vještina u svijetu poduzetništva. Događaj je istaknuo važnost integriranja transverzalnih vještina u kurikulum i pružanja učenicima mogućnosti za razvoj tih vještina. Događaj je također naglasio potrebu za suradnjom između studenata i profesora na razvoju programa koji se fokusiraju na razvoj transverzalnih vještina među studentima. Sve u svemu, događaj je bio velik uspjeh, a sudionici su otišli s boljim razumijevanjem važnosti transverzalnih vještina u poduzetničkom svijetu.

BOOST – diseminacija u Grčkoj
U Grčkoj (Atena) tokom provedbe projekta SENS 30. i 31. marta 2023. promoviran je BOOST kao projekt od iznimne važnosti za mlade. Prisustvovali su partneri iz Rumunije, Turske, Hrvatske i Grčke. Cilj je bio podijeliti znanje i rezultate projekta sa širokom publikom te potaknuti usvajanje sličnih inicijativa ili pristupa. Angažiranjem mladih ljudi u Grčkoj, projekt BOOST možda ih je nadahnuo da se više uključe u društveno poduzetništvo ili da razviju nove ideje za rješavanje društvenih izazova u svojim zajednicama.
Promicanjem razvoja transverzalnih vještina među mladima, projekt BOOST možda je pridonio razvoju kvalificiranije i inovativnije radne snage u Europi, bolje opremljene da se uhvati u koštac s izazovima 21. stoljeća.

BOOST – diseminacijski događaj, Fakultet za menadžment u ugostiteljstvu i turizmu – Opatija, novembar 2022.
Na Fakultetu za menadžment u turizmu u sklopu projekta BOOST provedene su diseminacijske aktivnosti vezane uz razvoj transverzalnih vještina. Prezentacija je namijenjena mladim ljudima koji rade i studiraju u isto vrijeme.
Studenti koji rade uz studiranje mogu imati velike koristi od razvijanja transverzalnih vještina, budući da su te vještine prenosive u širokom rasponu industrija i mogu im pomoći da budu uspješni u sadašnjem poslu i budućoj karijeri.
Jedna važna transverzalna vještina je kritičko razmišljanje, koje uključuje analizu informacija, procjenu argumenata i donošenje dobrih odluka. Učenici koji razviju vještine kritičkog mišljenja mogu ih primijeniti u rješavanju problema u svom poslu, kao i u osobnom životu. Još jedna vrijedna transverzalna vještina je komunikacija, koja uključuje učinkovito prenošenje ideja i informacija drugima. Studenti koji razviju snažne komunikacijske vještine mogu izgraditi pozitivne odnose sa suradnicima i klijentima, kao i učinkovito izraziti svoje ideje i mišljenja na sastancima ili prezentacijama.
Ostale transverzalne vještine koje učenici mogu razviti uključuju prilagodljivost, kreativnost, vodstvo i timski rad. Ove vještine mogu pomoći studentima da se snađu u promjenama, generiraju nove ideje, preuzmu vodeće uloge i učinkovito surađuju s drugima.
Razvijanjem ovih transverzalnih vještina, studenti koji rade uz studiranje mogu povećati svoju vrijednost za svog poslodavca, poboljšati svoj radni učinak i poboljšati izglede za karijeru. Osim toga, ove vještine također mogu koristiti studentima u njihovim osobnim životima, poboljšavajući njihovu sposobnost upravljanja odnosima i donošenja informiranih odluka.

Erasmus+ BOOST projekt prikazuje mogućnosti za razvoj mekih vještina na diseminacijskom događaju u Opatiji, Hrvatska
Projekat BOOST, inovativna obrazovna inicijativa financirana iz programa Erasmus+ Europske unije, održao je uspješan diseminacijski događaj na Fakultetu za turizam i menadžment u Opatiji 14. Marta 2022. Događaj je bio fokusiran na upoznavanje mladih polaznika s BOOST platformom i mogućnostima koje ona nudi za razvoj bitnih mekih vještina, kao što su kritičko razmišljanje, komunikacija i timski rad.
Tokom događaja sudionici koji aktivno žele poboljšati svoje transverzalne vještine za uspjeh u sektoru turizma i ugostiteljstva upoznali su se s platformom BOOST. Ovaj internetski izvor nudi interaktivne obrazovne formate i metode koji pomažu mladim Europljanima da steknu bitne meke vještine za osobni i profesionalni razvoj.
Osim toga, događaj je uključivao i distribuciju BOOST priručnika, koji je preveden na hrvatski kako bi zadovoljio domaću publiku. Ovaj sveobuhvatni vodič pruža vrijedne uvide i strategije za mlade ljude koji žele poboljšati svoje meke vještine, koje su ključne za uspjeh na današnjem konkurentnom tržištu rada.
„Projekat BOOST i njegova platforma osmišljeni su kako bi mladim Europljanima pružili resurse i alate potrebne za razvoj vještina potrebnih za uspjeh u profesionalnom svijetu“, rekao je dr. Goran Karanović, profesor financija na Fakultetu za turizam i menadžment u Opatiji. "Domaćinom ovog događaja i distribucijom prevedenog BOOST priručnika, pomažemo hrvatskoj mladeži da pristupi ovim prilikama i bude izvrstan u odabranim područjima."
Diseminacijski događaj privukao je raznoliku publiku studenata, nedavno diplomiranih studenata i mladih stručnjaka iz regije, koji su svi željni saznanja o projektu BOOST i njegovom jedinstvenom pristupu razvoju mekih vještina. Kroz zanimljive radionice, prezentacije i interaktivne sesije, polaznici su stekli sveobuhvatno razumijevanje BOOST platforme i njenih ciljeva

Projekat BOOST, što znači "Boosting Outstanding Omnicompetent Successful Talents", 24-mjesečno je strateško partnerstvo sufinancirano iz programa Erasmus+ Europske Unije. Projekat je usredotočen na stvaranje novih mogućnosti obrazovanja i osobnog razvoja za mlade ljude u Europi pružanjem interaktivnih obrazovnih formata i metoda temeljenih na transverzalnom razvoju vještina.