Projektni tim
BOOST novosti
BOOST rezultati

U Sofiji održana #BOOST obuka za transverzalne vještine

Dana 9. novembra 2022. održana je edukacija pedagoških savjetnika i psihologa iz gradske četvrti "Mladost", tokom koje je Joanna Dočevska – predsjednica uprave BSDA, predstavila projekt "BOOST – Boosting Outstanding Omnicompetent Successful Talents ". Tokom sastanka razgovaralo se o sljedećim temama: potrebi povećanja vještina i zapošljivosti, modernizaciji obrazovanja, osposobljavanja i rada s mladima s naglaskom na mlade i razvoju transverzalnih vještina te njihovoj važnosti za osobni i profesionalni razvoj mladih u Europi.

Manifestacija je održana u Centru za porodično savjetovanje mjesnog povjerenstva za suzbijanje antisocijalnog ponašanja maloljetnika, gradskog područja Mladosti, s tajnicom gospođom Stelom Tsakinom te pod pokroviteljstvom gradonačelnika četvrti "Mladost" – Stefana Stefanova. Predstavljene su i redovne aktivnosti koje Centar za porodično savjetovalište pruža zajednici u okruženju, kao i zajedničke aktivnosti sa Forum teatrom „Cvijeće“ i Crkvom Hristovog rođenja, koja će još godinu dana održati divnu inicijativu za Božićno – Anđeosko drvo, koje daje poklone za djecu zatvorenih roditelja.

PROJEKT BOOST U POTPUNOSTI JE USKLAĐEN S CILJEVIMA PROGRAMA ERASMUS + ZA:
• Povećanje vještina i mogućnosti zapošljavanja;
• Modernizacija obrazovanja, osposobljavanja i rada s mladima;
• Fokus na mlade.

GLAVNE POTREBE MLADIH KOJE ĆE PROJEKT BOOST OBUHVATITI SU:
• Osnaživanje mladih i osoba koje rade s mladima kroz sve aktivnosti i rezultate projekta BOOST;
• Praktična, pogodna za mlade elektronička platforma za učenje - MEP, za razvoj transverzalnih vještina mladih;
• BOOST priručnik za osobe koje rade s mladima s praktičnim naglaskom na razvoj transverzalnih vještina kod mladih.

BOOST je 24-mjesečno strateško partnerstvo, sufinancirano u okviru erasmus+ programa Europske unije, čiji je cilj stvaranje novih mogućnosti učenja i osobnog razvoja za mlade u Europi pružanjem interaktivnih obrazovnih formata i metoda temeljenih na razvoju transverzalnih vještina. U sklopu inicijative bit će predstavljena platforma za e-učenje u kojoj će mladi moći saznati više o svakoj od 20 transverzalnih vještina i kako ih razviti. Platforma je u fazi testiranja i bit će dostupna u nadolazećim mjesecima u www.boostskills.eu.

Projekt "BOOST-Boosting Outstanding Omnicompetent Successful Talents" (BOOST) sufinanciran je u okviru Erasmus+ programa Europske unije, kojim u Bugarskoj upravlja Nacionalna agencija Erasmus+ – Centar za razvoj ljudskih potencijala.